Συνδεθείτε με την ηλεκτρονική κοινότητα του σχολείου μας:

Υπενθύμιση στοιχείων εισόδου Ανάκτηση στοιχείων εισόδου
Εγγραφή Εγγραφή
Ιούν 2019 Ιούλ 2019 Αύγ 2019
Δε Τρ Τε Πέ Πα Σα Κυ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Δεν υπάρχουν προγραμματισμένα γεγονότα για τις επόμενες ημέρες.
Πλήρες Ημερολόγιο

Είμαστε... Κοινωνικοί!

Facebook Twitter Reader
Αύξηση Μεγέθους Γραμματοσειράς Μείωση Μεγέθους Γραμματοσειράς Επαναφορά Κανονικού Μεγέθους Γραμματοσειράς
Ξένων Γλωσσών
Ξένες Γλώσσες στο ΠΑΛΛΑΔΙΟ

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα του τμήματος Ξένων Γλωσσών των Εκπαιδευτηρίων ΠΑΛΛΑΔΙΟ. Το σχολείο μας, γνωρίζοντας καλά τις ανάγκες της σύγχρονης ελληνικής οικογένειας αλλά και τις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας, έχει εντάξει τη διδασκαλία δύο ξένων γλωσσών στο βασικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα: της αγγλικής από την Α' Δημοτικού με καθημερινό μάθημα και της γερμανικής ή της γαλλικής από τη Δ' Δημοτικού με δύο μαθήματα την εβδομάδα. Αναλαμβάνοντας τη συστηματική διδασκαλία στο βασικό πρόγραμμα, οι οικογένειες των μαθητών μας απαλλάσσονται από το άγχος του απογευματινού φροντιστηρίου και τα παιδιά απολαμβάνουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο μετά το σχολείο. Το τμήμα μας έχει επεξεργαστεί πρόγραμμα σπουδών το οποίο ανταποκρίνεται στις δυνατότητες και στις ανάγκες των παιδιών που ξεκινούν από μικρά μαθαίνοντας μέσα από το παιχνίδι και με την πάροδο του χρόνου, στις μεγαλύτερες τάξεις, είναι έτοιμα να διαγωνιστούν για την απόκτηση διπλωμάτων.

Η απασχόληση με τις ξένες γλώσσες δεν σταματάει εκεί όμως: στο διευρυμένο προαιρετικό πρόγραμμα, όποια παιδιά επιθυμούν, μπορούν από την Α' Γυμνασίου να ενταχθούν σε απογευματινά τμήματα της ιταλικής, της ισπανικής, της ρωσικής ή της κινεζικής γλώσσας. Με αυτό τον τρόπο κάθε μαθητής μπορεί να ξεκινήσει μέσα στο σχολείο τη γλώσσα που επιθυμεί.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες επιλέγοντας κάποιο από τα τμήματά μας παρακάτω:

Τμήμα Αγγλικών
Αγγλικά στο ΠΑΛΛΑΔΙΟ

Από την Α' Δημοτικού και για έξι χρόνια στο Δημοτικό διδάσκεται μία ώρα καθημερινά η Αγγλική γλώσσα, συνολικά δηλαδή 5 ώρες την εβδομάδα, με στόχο την απόκτηση του First Certificate (Lower) στο Γυμνάσιο και του Certificate of Proficiency στο Λύκειο.

Πρόγραμμα σπουδών Δημοτικού: 

Α' Δημοτικού

Starting with English Pre-primary Pupil's Book Starting with English Pre-primary Workbook Starting with English Pre-primary Alphabet Book Οι μαθητές έχουν μια πρώτη επαφή με την Αγγλική γλώσσα με το Starting with English - Pupil's Book, μέσα από το οποίο απολαμβάνουν τη γνώση και στρέφονται θετικά προς τη γλώσσα. Μαθαίνουν χρήσιμες λέξεις και εκφράσεις μέσα στο πλαίσιο μιας διασκεδαστικής ιστορίας για μια ομάδα παιδικών χαρακτήρων. Στο επίπεδο αυτό προσεγγίζουν τη γλώσσα μόνο προφορικά. Στη συνέχεια διδάσκεται το Αγγλικό αλφάβητο με το Starting with English - Alphabet Book μέσα από το οποίο οι μαθητές εξοικειώνονται με το γραπτό λόγο. Μαθαίνουν λέξεις και προσπαθούν να τις γράψουν στο τετράδιο Αντιγραφής. Τελειώνοντας το αλφαβητάρι οι μαθητές διδάσκονται από την αρχή το Starting with English - Pupil's Book σε συνδυασμό με το τετράδιο εργασιών. Τώρα πια δεν απομνημονεύουν λέξεις αλλά ξέρουν να συλλαβίζουν και να τις διαβάζουν. Στο τέλος της χρονιάς οι μαθητές έχουν αποκτήσει μια πρώτη επαφή με τη γλώσσα και έχουν θέσει τις βάσεις για να προχωρήσουν με επιτυχία στην εκμάθηση των Αγγλικών.

Β' Δημοτικού

Ace from Space Junior A Students Book Ace from Space Junior A Workbook Ace from Space Junior A Companion Book Ace from Space Junior A My Junior Grammar Book 1 Junior A   Στην τάξη αυτή ολοκληρώνονται και τα 20 κεφάλαια (Units) του Coursebook καθώς και τα 26 κεφάλαια του Grammar Book. Μέσα από αυτά τα βιβλία οι μαθητές θα θυμηθούν την αλφαβήτα και θα διδαχθούν:
 • Τους αριθμούς 1-20
 • Τα χρώματα
 • Τα άρθρα: a, an, the
 • Τον πληθυντικό αριθμό
 • Τις προσωπικές αντωνυμίες
 • Το ρήμα "be"
 • Τις δεικτικές αντωνυμίες this, that, these, those
 • Τα ρήματα "have", "get"
 • Προθέσεις τόπου
 • Κτητικά επίθετα
 • Ερωτηματικές λέξεις
 • Τα: "There is", "There are"
 • Την προστακτική: (Let's ...)
 • Το ρήμα "can"
 • Τις ημέρες, τους μήνες, τις εποχές, την ώρα
 • Τους χρόνους Present Simple και Present Continuous
Παράλληλα, δίνονται άγνωστες λέξεις και επιπλέον ασκήσεις γραμματικής και λεξιλογίου. Κάθε 5 περίπου κεφάλαια (Units) γίνεται Test προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο έχουν αφομοιωθεί οι γνώσεις.

Γ' Δημοτικού

Ace from Space Junior BAce from Space Junior B Workbook Ace from Space Junior B Companion Book Ace from Space Junior B My Junior Grammar Book 2 Junior B
Students Book  
Με την ολοκλήρωση των 24 κεφαλαίων (Units) του Grammar Book και των 20 κεφαλαίων (Units) του Coursebook οι μαθητές διδάσκονται:
 • Το ρήμα "be"
 • Τα ρήματα "have", "get"
 • Κτητικά επίθετα και αντωνυμίες
 • Τον πληθυντικό αριθμό
 • Την σύνταξη "Too +adjectives"
 • Τους χρόνους Present Simple και Present Continuous
 • Τα ρήματα "Like/Want/Can"
 • Την προστακτική "Let's/Please ..."
 • Τα Object Pronouns
 • Το "Must"
 • Τον "Past Simple" του "To Be"
 • Τον "Past Simple" των Regular/Irregular Verbs
 • Comparatives/Superlatives
 • Τα "Some/Any"
 • Τα "How much/How many"
 • Το "Be going to"
 • Τον χρόνο Future Simple
 • Τους αριθμούς 1-100
 • Την ώρα
 • Αριθμούς ταξινόμησης (Ordinal Numbers)
Παράλληλα δίνεται λεξιλόγιο και επιπλέον ασκήσεις γραμματικής και λεξιλογίου. Κάθε 5 περίπου κεφάλαια (Units) γίνεται Test προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο έχουν αφομοιωθεί οι γνώσεις.

Δ' Δημοτικού

Heroes 1 Student's Book Heroes 1 Workbook Heroes 1 Companion Heroes 1 Grammar   Το Heroes 1 είναι ένα βιβλίο που προετοιμάζει τους μαθητές για τους 4 εξεταζόμενους τομείς της Αγγλικής-προφορικά, ακουστικά, γραπτά και ανάγνωση- οι οποίοι εισάγουν σταδιακά τους μαθητές στις απαιτήσεις των εξετάσεων F.C.E. Όλα τα κεφάλαια πραγματεύονται σύγχρονα θέματα μέσα από τις περιπέτειες δύο παιδιών, που ταξιδεύουν τους μαθητές στην ιστορία και σε ξένους πολιτισμούς.Παράλληλα διδάσκεται και το Workbook, το οποίο δίνει την ικανότητα στους μαθητές να κάνουν επιπλέον εξάσκηση σε όσα διδάσκονται μέσα από ασκήσεις γραμματικής και λεξιλογίου.Τέλος το Companion περιλαμβάνει το λεξιλόγιο με την ελληνική του μετάφραση και παραδειγματικές προτάσεις για τον τρόπο χρήσης των λέξεων. Επιπλέον υπάρχουν ασκήσεις για την κατανόηση των λέξεων στην πράξη.Στη Γραμματική διδάσκεται το βιβλίο Heroes 1 Grammar, όπου η ύλη ξεκινάει από τα Definite/Indefinite Articles και ολοκληρώνεται με τα Adjectives, Comparative-Superlative (Units 1-24). Οι μαθητές εξετάζονται γραπτά κάθε 4 κεφάλαια αφού έχει ολοκληρωθεί και η επανάληψη.

 Ε' Δημοτικού

Heroes 2 Student's Book Heroes 2 Workbook Heroes 2 Companion Heroes 2 Grammar  Το Heroes 2 αποτελεί τον κορμό των γνώσεων της Β' κανονικής τάξης των Αγγλικών. Για δεύτερη χρονιά τα παιδιά συναντούν τους ήρωες του βιβλίου, ενώ μέσα απ την καθημερινή τους ζωή αγγίζουν ποικίλα θέματα, όπως η φιλία, τα ζώα, η επιλογή επαγγέλματος, η σύλληψη κακοποιών κ.α. Με πλούσιο και ενδιαφέρον περιεχόμενο, το βιβλίο αναθεωρεί τα βασικά κεφάλαια της Α κανονικής και στη συνέχεια επεκτείνεται σε νέα φαινόμενα γραμματικής και λεξιλογίου. Παράλληλα, παρέχεται ποικιλία ασκήσεων ως προς τον γραπτό, προφορικό και ακουστικό τομέα, με σκοπό την συνολική ανάπτυξη των δεξιοτήτων των μαθητών στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον ασκήσεις δίνονται μέσα απ το Workbook, ενώ το λεξιλόγιο κάθε κεφαλαίου με παραδείγματα και ασκήσεις βρίσκεται στο Companion. Ενδεικτικά, το επίπεδο της Β' κανονικής περιλαμβάνει μεταξύ άλλων Παθητική Φωνή, Επιρρήματα, Συγκρίσεις, Αναφορικές Αντωνυμίες, Υποθετικό Λόγο και σχεδόν όλους τους χρόνους.To βιβλίο της γραμματικής Heroes 2Grammar συνοδεύει τις κυρίως γνώσεις του βιβλίου με πιο ολοκληρωμένους κανόνες και μεγαλύτερη ποικιλία ασκήσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τύποι των ασκήσεων της γραμματικής λαμβάνουν υπόψη τους το ύφος των ασκήσεων του επίσημου διπλώματος του Cambridge.

 Στ' Δημοτικού

Heroes 3 Student's Book Heroes 3 Workbook Heroes 3 Companion Heroes 3 Grammar  Το τρίτο βιβλίο της σειράς απευθύνεται σε μαθητές της τρίτης κανονικής τάξης. Οι ήδη γνώριμοι ήρωες του βιβλίου, τους ταξιδεύουν σε γνωστά και άγνωστα μέρη, παρασύροντάς τους με τις περιπέτειες και τα ερωτηματικά τους. Παράλληλα, γίνεται επανάληψη και επέκταση των γνώσεων που έχουν ήδη αποκτηθεί ως προς το λεξιλόγιο και τη γραμματική. Το βιβλίο προσφέρει ποικιλία ασκήσεων για την ανάπτυξη των γραπτών, προφορικών και ακουστικών δεξιοτήτων των μαθητών. Επιπλέον ασκήσεις δίνονται μέσα απ'το Workbook, ενώ το λεξιλόγιο κάθε κεφαλαίου με παραδείγματα και ασκήσεις βρίσκεται στο Companion.
Ενδεικτικά, το επίπεδο του βιβλίου περιλαμβάνει σχεδόν όλους τους χρόνους, Πλάγιο Λόγο, Υποθετικούς Λόγους, Παθητική Φωνή, Ιδιωματισμούς, Γερούνδιο κ.α.Στη Γραμματική η διδακτέα ύλη ξεκινάει από τον Simple Present-Present Continuous και ολοκληρώνεται με το Causative (Units 1-24). Οι μαθητές εξετάζονται γραπτά κάθε 4 κεφάλαια αφού έχει ολοκληρωθεί η επανάληψη.

Τμήματα Γαλλικών και Γερμανικών
Γαλλικά στο ΠΑΛΛΑΔΙΟ Γερμανικά στο ΠΑΛΛΑΔΙΟ

Από τη Δ' τάξη, τα παιδιά επιλέγουν μια δεύτερη γλώσσα, Γαλλικά ή Γερμανικά, που διδάσκεται συστηματικά τρεις ώρες την εβδομάδα με στόχο στη Γ' Γυμνασίου οι μαθητές να έχουν γνώσεις επιπέδου DELF ή Mittelstufe αντίστοιχα.

Τμήματα Ιταλικών, Ισπανικών, Ρωσικών και Κινεζικών
Ιταλικά στο ΠΑΛΛΑΔΙΟ Ισπανικά στο ΠΑΛΛΑΔΙΟ Ρώσικα στο ΠΑΛΛΑΔΙΟ Κινεζικά στο ΠΑΛΛΑΔΙΟ

Από την Α' Γυμνασίου, όσοι μαθητές επιθυμούν, μπορούν να ενταχθούν στα απογευματινά τμήματα ιταλικής, ισπανικής, ρωσικής και κινεζικής γλώσσας, διαμορφώνοντας ένα πρόγραμμα ανάλογο των ενδιαφερόντων τους. Τα τμήματα έχουν τριετή διάρκεια, έχουν σαν στόχο τα παιδιά να εξοικειωθούν με τις γλώσσες αυτές, να καταλαβαίνουν προφορικό και γραπτό λόγο, να γράφουν και να συνεννοοούνται. Οι γνώσεις αυτές αποδεικνύονται αργότερα πολύτιμες όχι μόνο στην αγορά εργασίας αλλά και στην κατανόηση του πολιτισμού διαφορετικών λαών.

EndFAQΆρθρα του τμήματος Ξένων ΓλωσσώνLove to all Mothers! PDF Εκτύπωση E-mail
alt

"Mummy, I love you for all that you do", was the wish our young students wrote to their mothers. Besides, a beautiful card, a hug and a kiss is all a mother craves for on Mother's day!!

 
My Favourite Films and Books on iPads PDF Εκτύπωση E-mail
alt

Our students were asked to work on new projects; their favourite books and movies. They willingly accepted the new challenge and started working on their iPads. The result was worth mentioning since they created interesting projects using different applications on their iPads. One of their favourite books was "The Secret Garden" and one of their favourite films was "The Smurfs". They later presented them to their classmates and were applauded with excitement.

Περισσότερα...
 
Travelling in the Middle Ages! PDF Εκτύπωση E-mail
alt

Our B Class students happily accepted to work on a new project about Middle Ages in England. They were divided in groups and using their iPads, started immediately after they got their topic. Not only did they find information but also beautiful pictures that depict British Medieval lifestyle. They referred to the political life of that period, the castles that were built then, the kings and queens, the wars, the famous universities of Cambridge and Oxford that were established during the Middle Ages.

Περισσότερα...
 
National Flag Craft PDF Εκτύπωση E-mail
alt

"Miss, why should I have to learn English?" That's a legitimate question which has probably crossed just about every pupil's mind, especially when things start to get tough. Our 1st graders got to know some of the countries where English is an official language and coloured their national flags; Australia, Canada, the UK, the USA to name but a few. Let's hope that they have started to realise why learning English is worth their time and effort!

 
Keep Our School Clean PDF Εκτύπωση E-mail
alt

We spend many hours of our day at school, so we must keep it clean. Thus, our B junior students worked on a project, using the modal verb "must", into creating rules that must be followed at school. They also found pictures that are related to our project.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 11
Web Designer: Π.Δ. Καράμαλης

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Τα cookies που είναι απαραίτητα για την λειτουργία του ιστότοπου είναι πάντα ενεργοποιημένα. Για να μάθετε περισσότερα για τα cookies που χρησιμοποιούμε και πώς να τα σβήσετε, δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων.

Αποδέχομαι τους όρους