Συνδεθείτε με την ηλεκτρονική κοινότητα του σχολείου μας:

Υπενθύμιση στοιχείων εισόδου Ανάκτηση στοιχείων εισόδου
Εγγραφή Εγγραφή
Ιούν 2019 Ιούλ 2019 Αύγ 2019
Δε Τρ Τε Πέ Πα Σα Κυ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Δεν υπάρχουν προγραμματισμένα γεγονότα για τις επόμενες ημέρες.
Πλήρες Ημερολόγιο

Είμαστε... Κοινωνικοί!

Facebook Twitter Reader
Αύξηση Μεγέθους Γραμματοσειράς Μείωση Μεγέθους Γραμματοσειράς Επαναφορά Κανονικού Μεγέθους Γραμματοσειράς
Δημοτικό - Βασικό Πρόγραμμα Σπουδών PDF Εκτύπωση E-mail

Εκπαιδευτήρια ΠΑΛΛΑΔΙΟ - Πείραμα + Ανακάλυψη

Στο ΠΑΛΛΑΔΙΟ Δημοτικό, μέριμνά μας είναι η εκπαίδευση που παρέχουμε στα παιδιά μας να καλύπτει όλο το φάσμα των αναγκών τους, δημιουργώντας γερά θεμέλια για τις επόμενες σχολικές βαθμίδες. Εμπλουτίζουμε το ωρολόγιο πρόγραμμα εισάγoντας αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά, πληροφορική, ενισχυτική διδασκαλία, μουσική και αθλητισμό. 

Συνεπώς, η οικογένεια απαλλάσσεται από την ανάγκη αναζήτησης απογευματινής εξωσχολικής εκπαίδευσης για ξένες γλώσσες, υπολογιστές, πιάνο, κιθάρα ή αθλήματα, καθώς το σχολείο αναλαμβάνει υπεύθυνα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων πέρα από το βασικό πρόγραμμα. Οι παροχές αυτές προσαρμόζονται στις ανάγκες κάθε παιδιού ξεχωριστά, ώστε να καλλιεργήσει τα ταλέντα του σε εκπαιδευτικές, αθλητικές ή πολιτιστικές δραστηριότητες.

Ωράριο

Ωράριο

Το σχολείο μας λειτουργεί σε δύο ζώνες:

  • την πρωινή που ξεκινά στις 8.30 το πρωί και διαρκεί μέχρι τις 14.10 για όλες τις τάξεις.
  • την απογευματινή που ξεκινά στις 14.15 και διαρκεί μέχρι τις 17.00 το απόγευμα. Στη ζώνη αυτή γίνεται η μελέτη και άλλες Απογευματινές Δραστηριότητες.

Βασικό Πρόγραμμα Σπουδών

Εργαστήριο με Διαδραστικό Πίνακα

Το πρόγραμμα σπουδών είναι εντατικό και εμπλουτισμένο σε ώρες και μαθήματα, αφού αυξάνονται οι ώρες διδασκαλίας σε όλες τις τάξεις, σε 35 την εβδομάδα από 23 έως 27 που ορίζει το αναλυτικό πρόγραμμα (7 διδακτικές ώρες κάθε μέρα).

Συγκεκριμένα, εμπλουτίζουμε το πρωινό πρόγραμμα του Δημοτικού σε δύο άξονες:

  • Ποσοτικά: αυξάνονται σε όλες τις τάξεις οι ώρες διδασκαλίας των βασικών μαθημάτων της Γλώσσας και των Μαθηματικών. Διδάσκονται συστηματικά τα Αγγλικά και Πληροφορική από την Α' Δημοτικού, με στόχο την απόκτηση πιστοποιήσεων στις τρεις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού. Από τη Δ' Δημοτικού εισάγεται δεύτερη ξένη γλώσσα.
  • Ποιοτικά, με δικό μας υλικό. Για την καλύτερη εμπέδωση και αφομοίωση της ύλης, δίνονται σημειώσεις, ασκήσεις και φυλλάδια από τους εκπαιδευτικούς μας σ' όλες τις τάξεις. Παράλληλα τα παιδιά ενθαρρύνονται να συμμετέχουν σε εργασίες, ώστε βαθμιαία να καλλιεργήσουν συλλογικότητα, κριτική σκέψη και ωριμότητα. Με χρήση διαδραστικών πινάκων, με επιπλέον ασκήσεις και επεξήγηση, τα παιδιά γρήγορα κατακτούν τους διδακτικούς στόχους που θέτουν οι εκπαιδευτικοί μας.

Μαθήματα

Μπορείτε να επιλέξετε και να δείτε περισσότερα στοιχεία για τις βασικές κατευθύνσεις του βασικού προγράμματός μας:

Γλώσσα

Δημοτικό Σχολείο ΠΑΛΛΑΔΙΟ - Τάξη Δημοτικού

Στη Γλώσσα, οι ώρες διδασκαλίας εμπλουτίζονται με ώρες Ενισχυτικής Διδασκαλίας από την Α' Δημοτικού. Έμφαση δίνεται στην εξοικείωση των παιδιών με όλα τα είδη γραπτου και προφορικού λόγου. Στο σύνολό του σχεδόν, το μάθημα γίνεται με χρήση διαδραστικού πίνακα.

Επίσης, το μάθημα της Έκθεσης διδάσκεται συστηματικά, από ειδικευμένη καθηγήτρια στις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού. Κατ' αυτόν τον τρόπο, τα παιδιά πηγαίνουν στο Γυμνάσιο και το Λύκειο έχοντας ένα ισχυρότατο υπόβαθρο που τους ακολουθεί μέχρι την Γ' Λυκείου και τις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Μαθηματικά

Στα Μαθηματικά, το δεύτερο από τα δύο βασικά μαθήματα που διδάσκεται σε όλη τη διάρκεια του Δημοτικού, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας έχουν ως στόχο να βοηθήσουν τα παιδιά να αποκτήσουν συγκροτημένη λογική σκέψη. Η φιλοσοφία του προγράμματος σπουδών μας δεν απαιτεί από τα παιδιά να γνωρίζουν μόνο να εκτελούν τις βασικές πράξεις, αλλά να μπορούν να ανταπεξέλθουν σε απλά και σύνθετα προβλήματα λογικής, και να έχουν φυσική αίσθηση των αριθμών. 

Στα Μαθηματικά χρησιμοποιούμε πλήθος εποπτικού υλικού, τόσο στο διαδραστικό πίνακα κάθε τάξης, όσο και στα εργαστήρια Πληροφορικής και Πολυμέσων.

Ξένες Γλώσσες

Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο ΠΑΛΛΑΔΙΟ - Τάξη διδασκαλίας αγγλικής γλώσσας

Ακολουθούμε πρόγραμμα σπουδών ξένων γλωσσών που ανταποκρίνεται στις δυνατότητες και στις ανάγκες των παιδιών. Ξεκινούν από μικρά, μαθαίνουν μέσα από το παιχνίδι και με την πάροδο του χρόνου, στις μεγαλύτερες τάξεις, είναι έτοιμα να διαγωνιστούν για την απόκτηση διπλωμάτων.

Από την Α' Δημοτικού και για έξι χρόνια στο Δημοτικό διδάσκεται μία ώρα καθημερινά η Αγγλική γλώσσα, συνολικά δηλαδή 5 ώρες την εβδομάδα, με στόχο την απόκτηση του First Certificate (Lower) στο Γυμνάσιο και του Certificate of Proficiency στο Λύκειο. Από τη Δ' τάξη, τα παιδιά επιλέγουν μια δεύτερη γλώσσα, Γαλλικά ή Γερμανικά, που διδάσκεται συστηματικά δύο ώρες την εβδομάδα με στόχο στην Γ' Γυμνασίου οι μαθητές να έχουν γνώσεις επιπέδου DELF ή Mittelstufe αντίστοιχα. Στις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να δώσουν εξετάσεις για ενδιάμεσα διπλώματα του University of Cambridge (Starters, Movers, Flyers) και με αυτόν τον τρόπο να προετοιμαστούν καλύτερα για τις μελλοντικές εξετάσεις.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στις σελίδες του Τμήματος Ξένων Γλωσσών.

Νέες Τεχνολογίες

Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής είναι το εργαλείο για την υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας στην τάξη και την απόκτηση γνώσεων από τους μαθητές με συνδυασμό εικόνας, ήχου και κίνησης σε μαθήματα όπως τα Μαθηματικά, η Φυσική, η Βιολογία, η Γεωγραφία, η Ιστορία.

Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο ΠΑΛΛΑΔΙΟ - Τάξη Διδασκαλίας Υπολογιστών

Στο σχολείο μας ακολουθούμε πρόγραμμα σπουδών Πληροφορικής που επεξεργαστήκαμε με γνώμονα τις γνώσεις που πρέπει να δίνει ένα σύγχρονο σχολείο σε κάθε παιδί Δημοτικού. Ενσωματώνουμε το μάθημα της Πληροφορικής στην πρωινή ζώνη από την Α' Δημοτικού, ενώ από τη Δ' Δημοτικού οι ώρες γίνονται δύο την εβδομάδα. Από τις δύο αυτές ώρες, η πρώτη αφορά στην απόκτηση θεωρητικών γνώσεων σε σχέση με την λειτουργία των υπολογιστών και η δεύτερη ώρα είναι περισσότερο εργαστηριακή, με αντικείμενο τη διαχείριση πληροφοριών και την επικοινωνία μέσω δικτύων υπολογιστών με κύρια αναφορά στο Διαδίκτυο.

Πιο συγκεκριμένα, το μάθημα της πληροφορικής ξεκινά από την Α' τάξη του Δημοτικού με εξοικείωση στο περιβάλλον του υπολογιστή, με απλά παιχνίδια, ζωγραφική, ερωτήσεις-απαντήσεις μέσω λογισμικού που διαθέτει η ηλεκτρονική μας βιβλιοθήκη. Στις μεγαλύτερες τάξεις οι μαθητές μαθαίνουν τις πρώτες τεχνικές προγραμματισμού, την ανάλυση, σχεδίαση και υλοποίηση εφαρμογών, έρχονται σε επαφή με παραθυρικό περιβάλλον, μαθαίνουν επεξεργασία κειμένου και χρήση εκπαιδευτικών προγραμμάτων ενώ τέλος διδάσκονται στοιχεία από γλώσσες προγραμματισμού. Στόχος μας είναι τελειώνοντας οι μαθητές το Δημοτικό να μπορούν να αντλούν πληροφορίες από το διαδίκτυο, να επικοινωνούν με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και να χρησιμοποιούν ή να αναπτύσσουν λογισμικό για απλές εφαρμογές. Σημειώνουμε ότι όσα παιδιά επιθυμούν, στο τέλος του προγράμματος της πρωινής ζώνης έχουν καλύψει την ύλη ώστε να δώσουν εξετάσεις και να πιστοποιηθούν σε ένα ή δύο αντικείμενα του διπλώματος ECDL-kids.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στις σελίδες του Τμήματος Νέων Τεχνολογιών.

Φυσικές Επιστήμες

Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο ΠΑΛΛΑΔΙΟ - Τάξη Διδασκαλίας Φυσικών Επιστημών

Η επικράτηση της ψηφιακής τεχνολογίας καθιστά αναγκαία την αναθεώρηση των διδακτικών στόχων ενός σύγχρονου εκπαιδευτηρίου σε όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης. Οι βασικοί διδακτικοί στόχοι για τα μαθήματα που έχουν σχέση με τις Φυσικές Επιστήμες για τους μαθητές του Δημοτικού είναι η γνωριμία με την επιστημονική μεθοδολογία, η εξοικείωση με επιστημονικούς όρους και η απόκτηση κατάλληλου λεξιλογίου καθώς και η κατανόηση των βασικών αρχών της Φυσικής, της Χημείας και της Βιολογίας.

Το σχολείο μας, έχει εξασφαλίσει την παρουσία καθηγητή Φυσικής κατά τη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών στο Δημοτικό με στόχο την επιστημονικά ορθή εισαγωγή στις διάφορες έννοιες, τη διενέργεια πειραμάτων πέρα από αυτά του σχολικού βιβλίου, την απόκτηση γνωστικού υποβάθρου απαραίτητου για τις τάξεις του Γυμνασίου, τη χρησιμοποίηση στη διδακτική όλων των δυνατών εποπτικών μέσων (Διαδικτύου, DVD) και τη βοήθεια στην προσπάθεια ανάπτυξης πρακτικής σκέψης απαραίτητης για τις Θετικές Επιστήμες.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στις σελίδες του Τμήματος Φυσικών Επιστημών.

Φυσική Αγωγή

Στο σχολείο μας δίνουμε μεγάλη σημασία στη σωματική άσκηση η οποία αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη σωστή ανάπτυξη των παιδιών, τη κινητική τους ωρίμανση και την καλή τους υγεία.

Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο ΠΑΛΛΑΔΙΟ - Ασκήσεις Γυμναστικής

Η Φυσική Αγωγή στο Δημοτικό διδάσκεται από καθηγητές που γνωρίζουν της ανάγκες άσκησης των μικρών μαθητών. Δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην κίνηση, στην ισορροπία και στην ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των παιδιών. Αργότερα, τα παιδιά αρχίζουν να μαθαίνουν κανόνες ομαδικών αθλημάτων, όπως ποδόσφαιρο, μπάσκετ, χάντμπολ και να αγωνίζονται στα σχολικά πρωταθλήματα.

Παράλληλα, οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής εμπνέουν στα παιδιά την αγάπη προς τον κλασσικό αθλητισμό, τόσο με κατάλληλο οπτικοακουστικό υλικό όσο και με διάφορες εκδηλώσεις (επισκέψεις σε αθλητικές εγκαταστάσεις, ομιλίες αθλητών στο σχολείο μας). Με ασκήσεις, με παιχνίδι, αλλά και με χρήση στοιχείων από το μάθημα της αγωγής υγείας, τα παιδιά μαθαίνουν να προσέχουν τον εαυτό τους και αποκτούν κοινωνικές δεξιότητες από την ομαδική δουλειά.

Επίσης, κατά τη διάρκεια του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής, διδάσκονται παραδοσιακοί χοροί της πατρίδας μας. Στο τέλος της σχολικής χρονιάς, διοργανώνουν γυμναστικές επιδείξεις, στις οποίες αγωνίζονται σε διάφορα αθλήματα, και εκτελούν ασκήσεις ακρίβειας και συγχρονισμού.

 Στα πλαίσια των απογευματινών δραστηριοτήτων τα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν στις ομάδες κολύμβησης, τέννις, ποδοσφαίρου, μπάσκετ ή Tae-Kwon-Do.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στις σελίδες του Τμήματος Φυσικής Αγωγής.

Μουσική

Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο ΠΑΛΛΑΔΙΟ - Μαθήματα Μουσικής

Στο σχολείο μας, από την Α΄ Δημοτικού ξεκινά η διδασκαλία μέσω εκπαιδευτικού προγράμματος μουσικής εκπαίδευσης ειδικά μελετημένου για παιδιά με χρήση λογισμικού και διαδραστικού πίνακα. Αργότερα, μπαίνουν στη φιλοσοφία της θεωρίας της μουσικής και χρησιμοποιούν φλογέρες. Όσα παιδιά επιθυμούν, συμμετέχουν στην ορχήστρα και τη χορωδία του σχολείου η οποία εμφανίζεται κατά τη διάρκεια του χρόνου σε διάφορες εκδηλώσεις. Στην απογευματινή ζώνη, τα παιδιά μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα πιάνου και κιθάρας.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στις σελίδες του Τμήματος Μουσικών Σπουδών.

Καλές Τέχνες

Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο ΠΑΛΛΑΔΙΟ - Καλλιτεχνικά

Καθηγητές ειδικότητας φέρνουν τα παιδιά κοντά στην τέχνη, ενθαρρύνοντάς τα να ασχοληθούν με τη ζωγραφική, τη χαρακτική, τη γλυπτική, τις εκθέσεις και τις κατασκευές.

Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο ΠΑΛΛΑΔΙΟ - Θεατρικές Παραστάσεις

Παράλληλα, η θεατρική ομάδα του σχολείου μας οργανώνει παραστάσεις με την ευκαιρία εθνικών επετείων, των Χριστουγέννων και διάφορων γιορτών κατά τη διάρκεια του χρόνου.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στις σελίδες του Τμήματος Καλών Τεχνών.

Ευέλικτη Ζώνη

Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο ΠΑΛΛΑΔΙΟ - Διάλεξη για Θέματα Διατροφής

Η Ευέλικτη Ζώνη είναι ένας θεσμός που το σχολείο μας εφαρμόζει εδώ και πολλά χρόνια. Στη διάρκεια της Ευέλικτης Ζώνης, τα παιδιά δουλεύουν πάνω σε ορισμένα projects με θεματολογία από την Επιστήμη, την Ιστορία, την Αγωγή Υγείας κλπ. Έχουν έτσι την ευκαιρία να ψάξουν στη βιβλιογραφία, σε εγκυκλοπαίδειες, στον Τύπο και στο Διαδίκτυο, να συνθέσουν, να φτιάξουν ομάδες και να συνεργαστούν. Οι εργασίες συνήθως καταλήγουν σε κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα, όπως μια διάλεξη, μια ημερίδα, ένα βιβλίο ή κάποια κατασκευή.

EndFAQ

 
Web Designer: Π.Δ. Καράμαλης

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Τα cookies που είναι απαραίτητα για την λειτουργία του ιστότοπου είναι πάντα ενεργοποιημένα. Για να μάθετε περισσότερα για τα cookies που χρησιμοποιούμε και πώς να τα σβήσετε, δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων.

Αποδέχομαι τους όρους